Volvo LV 121 DT

Omistajat: Hannu Oikarinen ja Veikko Jokelainen

Volvo hankittiin Kellosta ja tuotiin sieltä Ristijärvelle 21.1.1998. Volvon entisöintiin meni noin 5 vuotta.

Valmistusvuosi: 1940
Valmistusmaa: Ruotsi
Moottori: EC
Polttoaine: Bensiini
Sylinteriluku: 6
Tilavuus: 3670 cm3
Teho: 86 hv
Auton paino: 2850 kg
Kantavuus: 3900 kg
Lavan koko: 2,57 m3

Volvo outteloo testiajjoa!

Meijän Volvopoeka Patanokka tekköö jo lähtöä, hyrähtellöö jo hyvillään. Kateltiin kipinöä ja korjaeltiin jarrujasi. Piru, kun vastustelloo. Jo huomenna mennä körötellään kohti Suomussalamea.
Oot ollu uutena helepolla Ruotsin armeija hoevissa hyvissä ja sitten peäsit tosi töehin Walleeniuksen kaoppaan kahven ajjoon, taesivat panna suolojahi kyytiin. Antovat vielä rakentoa aorapuskurin etteen, talavella aorata kolluuttelit. Van aekasa kutahi, sano pässi, kun peätä leikattiin! Sen jäläkeen kylymä ja märkä oli kohtalosi kuusen alla kylellään, annot lahota lattiesi ja taesi siinä ovetkin mennä.
Van tulipa aeka uusi! Teuvon poeka Timo hoksasi korjata kärryn kyytiin ja Teuvo soatti siitä sanan meille. Sotkamon Sulon kanssa kasattiin koko kommeus lavalle ja tuotiin uuteen kottiin. ”Ajatteli Heikki hilijoa”, rumaksi tulijoa tituleerasi. Mutta meille Hanskin kanssa tuli into mahoton, aotoa kateltiin ja nähtiin selevästi sissäistä kaoneotta.
Rapsuteltiin raotoa viisi vuotta. Nyt apumiestä naorattaa, eikä kuskikaan oo murheissaan. Kyläläeset katteellisena kahteloo, kun ajjoa suimitaan kärryteitä kovasti. Et meinannu kelevata kirjoehin, ruunun miehet vaen riepotteli. Van soatiimpa apuja alakuperäsie, aevan synnyinmoastasi soakka. Loatusi on varmistettu, minä ensin kiireellä kokosin, Hanski purki ja paekkasi. Raemo pakkelie siveli ja minä pölynä pyyhin poes.